Landbrug er undervurderet

Rigtigt mange af os danskere, som bor i småbyer, halvstore byer eller deciderede storbyer. Vi har generelt en tendens til at snakke meget dårligt om landbrug og generelt ser vi ret meget ned på landmændene, som bruger hele deres liv på at stå i lort til knæene med en dårlig løn, for at vi kan få bacon, skinke, mælk, ost, mørbrad, flæskesteg og meget andet lækkert mad, som vi ikke selv har i sinde at ville producere! Høreskader er ret admindelig blandt landmænd især da mange af dem dagligt arbejder i høj støj, som f.eks. ved betjening af larmende maskiner som marksprøjter, mejetærskere, traktorer uden brug af høreværn. Dette gør at en stor del af landmænd bruger en eller anden form for høreapparat.

Jeg mener desuden, at rigtigt mange politikere ser alt for meget ned på landbrug. For eksempel strammer de konstant reglerne for, hvordan et landbrug må køres. Derudover bliver det sværere og sværere at være konventionel landmand, da man skal producere mere og mere, da man får færre og færre penge pr. kilo kød, mælk osv. Dette gør at flere vælger at investere i diverse maskiner som f.eks. marksprøjter uden at tænke på hvordan dette evt. kan skade miljøet. Du kan her se et eksempel på en moderne landbrugs maskine inde på danfoil.dk. Det samme gælder salg af smykker og accessories her i danmark, har var det også for en del år siden, masser af problemer med nikkel og bly i mange, af især, de helt billige smykker, som du kan læse om herinde

Derfor er det blevet forholdsvist populært at drive et økologisk landbrug, som går ud på, at man ikke bruger diverse sprøjtemidler på sine afgrøder og behandler sine dyr mere anstændigt, da 11 høner på 1 kvadratmeter kan være lige lidt nok plads, ifølge mange danskere inklusive mig selv.
Jeg mener, at man bør sætte fokus på, at producere noget super godt kød (eller i hvert fald holde standarden middelhøj) og så begynde at fortælle danskerne, hvorfor de skal købe bedre kød frem for at blot gå efter de landbrug der har den største og bedste marksprøjter til at få mest muligt ud af deres marker og derved tjene mest muligt. Problemet er at det i mange tilfælde ender med at gå ud over miljøet, men uden nok tilskud fra staten kan det være rigtigt svært at drive landbrug uden at det påvirker naturen hvis der også skal tjenes penge på landbruget.

Godt kød giver nemlig utroligt mange fordele. For det første slipper man højst sandsynligt for mange sygdomme og dem man får kan kureres meget lettere. Grunden til dette er, at køer også får antibiotika nu og da, når de bliver syge. Hvis vi drikker den mælk de producerer imens de bliver behandlet, så risikerer vi at blive totalt immune overfor antibiotika og kan dermed ikke kureres fremover, hvilket jo ikke er specielt hensigtsmæssigt.

Der findes mange andre gode grunde til, at man bør begynde at tænke mere på økologi i landbrug og bør afsætte flere penge til dette fra statens side. (Man skal dog også huske, at folk skal vænnes til at købe dansk kød, da pengene ellers er fuldstændigt spildt, hvilket absolut ikke er hensigtsmæssigt på nogen som helst måde) som der ses her.

Jeg håber du og dem der læser dig over skulderen eller dem, som du viser denne artikel til, har fået et lidt anderledes indblik i, hvordan landbrug bør køres og, hvilket kød man skal gå efter og ikke blot de typer af landbrug som har den største traktor eller marksprøjter. (Hvis du endnu ikke har fanget det, så mener jeg helt klart at man bør gå efter det danske kød, da vi ellers modarbejder den kvalitet, som vi gerne vil have, at vores kød får, således at vi kan konkurrere med resten af verden og producere det aller bedste, i stedet for at lave noget, som mere eller mindre kunne være lavet i Kina eller andre masseproducerende lande). Vi ser stadig flere og flere eksempler på meget moderne teknologi der benyttes inden for landbrug for netop at optimere dette område og gøre det nemmere at tjene penge som landmand.

God fornøjelse vil jeg ønske dig, for nu skal du til at tænke. Det er nemlig ikke nok at læse denne artikel, du bør helt klart også tænke over, hvad du kan gøre bedre i fremtiden indenfor dette utroligt relevante emne indenfor landbrug og, hvad der ellers hører med dette, som man nogle gange skal tænke lidt mere over!