Hvorfor tage på idrætshøjskole?

Fordi du får en oplevelse for livet!
Mange der haft et ophold på en højskole mener, at det har været en af de mest intense og uforglemmelige oplevelser i deres liv. Både gennem det de har lært, og de nye mennesker de har mødt. I Danmark findes der forskellige højskoler til forskellige behov – hertil findes der idrætshøjskoler. Ligesom mange andre højskoler er idrætshøjskolen et sted, hvor du udvikler dig både på et personligt plan, men naturligvis også læremæssigt. så som her på http://www.idrætshøjskole.eu hvor du kan læse mere om dine muligheder inden for sport og idræt.

Du behøver ikke være i super form for at starte på en idrætshøjskole. Idrætshøjskolen er nemlig et sted for alle, og hvis du ikke er i særlig god form, så skal du slet ikke bekymre dig. De fleste idrætshøjskoler tager udgangspunkt i den enkelte elev, hvilket betyder, at du nok skal blive hjulpet i god form. Her sidste uge deltog jeg selv, sammen med nogle venner i det store kostumeløb i forbindelse med karneval. Vi var alle iklædt tyroler kostumer, med øl krus, læderhosen og alt, hvilket bestemt ikke gjorde det nemt at løbe.

Hvor langt er et ophold på en idrætshøjskole?
Varigheden af et ophold på en idrætshøjskole varierer fra sted til sted. De fleste idrætshøjskoler tilbyder dog ophold der varer lige fra 2 måneder og op til 10 måneder. Der anbefales dog fra mange tidligere elever, at man bliver på højskolen minimum 4 år for at få det maksimale udbytte. Sport kan for rigtig mange være sjovt, også selvom man har et handikap. Læs f.eks. vore nye indlæg om hvordan man nemt kan dyrke sport, selvom man er døv eller hørehæmmet.

Foruden de aktiviteter du laver på selve højskolen, bliver der typisk også tilbudt studieture. Igen varierer det fra sted til sted, hvor nogle idrætshøjskoler kun tilbyder planlagte studieture, som er obligatoriske og dermed ses som en del af dit ophold på højskolen, mens andre tilbyder valgfrie studieture og rejser – her kan du altså selv vælge, så hvis økonomien ikke rækker til den ene idrætshøjskole, så vil der altid være en anden idrætshøjskole til dig.

Hvad får jeg ud af at tage på idrætshøjskole?
Der er mange gode grunde til tage et højskoleophold. Det er først og fremmest en fed og uforglemmelig oplevelse du får. Dernæst er det en god forberedelse til dine studier. Hvis du ikke ved hvad du vil efter dit ophold, så betyder idrætshøjskolen også et frirum til at finde ud af, hvad du vil. Hvis du derimod er sikker på hvad du vil, og du måske gerne vil læse idræt på universitetet, så er idrætshøjskolen det perfekte ophold for dig.

Derudover er det en rigtig god idé at tage på idrætshøjskole, hvis du vil komme i fysisk rigtig god form, bevæge og udvikle dig, møde nye mennesker og møde nogle lærere, der vil noget med dig!

Før du tager på idrætshøjskole
På idrætshøjskolen kan du vælge enten at få dit eget værelse, eller bo sammen med en anden. Mad skal du ikke tænke på – det bliver lavet til dig hver dag og følger med i den pris, du har betalt for dit ophold. Når du vælger at tage et ophold på en idrætshøjskole, skal du være forberedt på at være med til at få højskolen til at fungere sammen med dine medstuderende. Værdigrundlagets fundament på en idrætshøjskole er, som på så mange andre højskoler, fællesskabet. Du skal være klar på at respektere, hjælpe og holde sammen med dine medstuderende.

Med det sagt, så er et ophold på en idrætshøjskole altså fantastisk til dig, som har lysten og drivet til at leve med en masse andre ligesindede medstuderende, og opleve alt det fantastiske, som en idrætshøjskole nu engang tilbyder.