EPA GLA for dit helbred

Eksempel på EPA GLA

Hvad er EPA GLA?

EPA GLA eller EPA GLA+ som det også kaldes er en fedt syre i stil med Omega 3 fiske olie som er en af de specifikke fedtarter som kroppen har brug for, for at kunne fungere optimalt.
Generelt får vi alt for lidt af de slags fedt herhjemme, især folk der konstant er på slankekur er i underskyd af de essentielle fedtsyre hvilket kan være kritisk da hjernen og visse andre organer har brug for de fedtsyrer som EPA GLA for t kunne fungere ordenligt.

Hvor køber man EPA GLA?

EPA GLA kan købes i de fleste helse butikker som f.eks. Matas eller endnu billigere online i butikker som f.eks. med24.dk en online webshop hvor du også finder et stort udvalg af andre helse produkter. Med24.dk har et rigtigt udvalg af denne type produkter og er den online butik som jeg selv oftest benytter til mine helse produkter.

Fakta om EPA GLA og Essentielle Fedtsyrer

Omega fiskeolier og EPA GLA er almindelige i kosten og er normalt ikke nødvendigt at supplere. Rå mandler eller solsikkefrø er en god kilde til ubeskadiget omega 6 olier og nogle kan spises dagligt for at sikre deres forsyning. Ved hjælp af GLA, en krop-klar kilde til omega-6 olie, kan være nyttigt for nogle betingelser, men bør anvendes med forsigtighed som du også kan læse inde på med24 online webshop hvor du finder en komplet beskrivelse af disse produkter. Se nedenfor.

Omega 3 og EPA GLA+ olier er sværere at få i kosten. EPA GLA (fisk, normalt laks, olie) er et godt supplement til at tage for at få tilstrækkelig omega-3 fedtsyrer, især hvis der er tilstrækkelig fisk spises ikke. Nogle gange er det afgørende, hvis kosten er dårlig. Et af de bedre EPA kosttilskud er Enzymatisk Terapi Eskimo-3, der også sælges som Prevail Eskimo-3. Det er i små kapsler, og de mindst trannet smag, hvis de er tygget. Plant kilde DHA kan erstatte EPA / DHA fiskeolie hvis det ønskes. Carlson er Fish Oil er en væske og giver en stor mængde EPA per tsk. Der er citron flavored og smager ikke dårligt overhovedet. Det kan bruges som en base for salat dressing, også. Det leveres også i (stor) liquigels.

Et nyt og fremragende produkt er Coromega Omega-3 fiskeolie kosttilskud. De er pakker (90 til en kasse) af en høj potens omega 3 olie og er enten orange eller chokolade-orange flavored, sødet med stevia, og egnet til børn eller voksne, der ikke kan lide at tage kapsler eller finde smagen af ​​andre flydende fiskeolier stødende.

Hør olie er en god kilde til omega 3 olier, men i en form, der skal konverteres af kroppen til at blive brugt. Hvis der er et problem med konverteringen (se Essential Fatty Acid Metabolism) en EPA GLA/ DHA supplement er langt mere fordelagtig. Hør olie kan gå harsk hurtigt med udsættelse for høje temperaturer, lys eller ilt i så fald kan være skadeligt for helbredet. Brug kun koldt behandlede dem, som udelukker lys og luft, som er dem, der produceres med omega-flo proces. Overskydende hør olie kan også give problemer med EFA stofskifte. Tage en eller to spiseskefulde om dagen er en sund vane og kan tjene som en glimrende kilde til omega-3 fedtsyrer. Tager fire eller endda tre spiseskefulde om dagen kan være for meget for nogle, og kunne hæmme kroppens udnyttelse af alle fedtsyrer, omega-3 fedtsyrer og 6 er. For de fleste mennesker, er ved brug af EPA GLA fiskeolie mere effektiv. Men hvis masser af protein er forsynet med den type af omega 3 i hørfrøolie, dette forbedrer omregningskursen en god handel. Et stærkt anbefales mad til at kæmpe nogle sygdomme er hør olie blandet med hytteost. Når store mængder af rå omega 3 er effektivt omdannes til EPA, det er ligesom at benytte en masse fiskeolie kapsler og kan være meget gavnligt.

DHA svarer til EPA og behøver ikke at være konverteret af kroppen før brug som hør olie. De fleste EPA GLA fiskeolie kosttilskud indeholder også DHA. Men i modsætning til EPA, kan DHA komme fra en vegetarisk kilde – alger – så foretrækkes af nogle. Det er normalt langt mindre potente end EPA, men da det ikke kommer fra fiskeolie, er mindre tilbøjelige til at forårsage Fishy bøvser, som kan opstå med nogle mennesker ved brug af EPA fiskeolie kosttilskud. Kilde Naturals gør en af ​​de mest populære DHA kosttilskud kaldet Neuromins DHA. Den mest populære brug af DHA kosttilskud er i graviditeten, da mange gravide kvinder ikke kunne bruge EPA GLA kosttilskud i fortiden på grund af Fishy bøvse problem forårsager kvalme, men nu, at alle gode EPA GLA fiskeolie kosttilskud molekylemæssigt destilleres, er det ikke så meget en spørgsmål som det var i fortiden.

EPA og EFA er to forkortelser, der ofte bruges, når man diskuterer fedtsyrer kosttilskud. EFA står for essentielle fedtsyrer, og betyder en type olie, der er forpligtet til at forbruge, da kroppen ikke kan oprette det fra andre olier. En fødevaremyndighed kan enten være en omega 6 og omega 3 olie. EPA er en type af olie findes i en nogle typer af fisk og meget få andre kilder og står for eicosapentaensyre. DHA står for docosohexanoic syre og er en anden type af omega 3 olie, som kan findes i planter samt EPA-kilder som fisk. DHA er generelt lige så gavnligt som EPA GLA da ingen enzymer er forpligtet til at omdanne det til et organ, brugbar form.

GLA kosttilskud er populær, især for inflammatoriske lidelser. GLA findes primært i aften primula, hjulkrone og solbær olier. Mange gange den giver stor lettelse ved at stimulere antiinflammatoriske hormoner, der skal produceres i kroppen og ser ud til at hjælpe regenerering. Men, kan overskydende GLA brugt lang sigt faktisk øge inflammatoriske problemer, hvis det ikke er afbalanceret med tilstrækkelige EPA (eller almindelig omega 3 olie, hvis den omstillingsprocessen i kroppen fungerer godt). Nogle gange kan det tage en måned, sommetider seks. Talrige gange har jeg talt med mennesker, der tog en GLA supplement til gigt smerter eller anden sygdom, hvis problemet pludselig tog en drejning til det værre. Standsning af GLA, eller skifte GLA til EPA, vil typisk yde nødhjælp i et par dage. Det vil altid være noget, de ikke havde nogen idé var årsag til problemet, da det gav en sådan lettelse, da de først begyndte at bruge det. Barry Sears og andre, der kender fedtsyre stofskiftet sige, at det bør suppleres i en 1:20 eller større billedformat til EPA / DHA, med andre ord, 50mg GLA til 1000 mg EPA. Se Essential Fatty Acid Metabolism i kosten sektion. En af de eneste alment tilgængelige EPA / GLA kosttilskud (som også omfatter nogle stearadonic og CLA), der har det bedste forhold er Jarrow Formler Omega Balance, men det er stadig 1:10. Det er langt bedre end nogen anden almindeligt tilgængelig EPA GLA kosttilskud, selv om, som er normalt omkring 1:01 til 1:02.

Men Omega Balance egentlig ikke indeholder så meget EPA per portion, og det er omega 3 olie, der gør mest godt og er sværest at få i kosten. Hvis tilstrækkelig omega 6 olier der forbruges, en almindelig EPA fiskeolie supplere er bedre. Den enzymatiske Eskimo-3 er højere i EPA, som det er NSI Mega EFA, som også er en meget god værdi, når man sammenligner mængder af EPA og DHA for pengene. De fleste gode kvalitet EPA omega 3 kosttilskud, er det fint at bruge. De bør molekylemæssigt destilleres at udelukke tungmetaller (især kviksølv) eller på anden måde analyseres for det. Det plejede at være svært at finde denne type, men nu er alle anerkendte mærker opfylder dette kriterium, med kun nogle billige afdeling og stof butik typer ikke denne test.

EPA GLA er et produkt som er værd at overveje hvis du vil forbedre dit heldbred og generelt ikke spise nok fed fisk.